EVENTJES VOORSTELLEN

Frans is geboren 1 juni 1950 in Zundert als de jongste van vier kinderen .
 
Toen hij 15 jaar was begon hij met vrienden zoals heel veel tieners in die tijd te spelen in een beatbandje met de naam The Poets , de meeste nummers waren covers maar speelde ook wel enkele eigen nummers  , op een gegeven moment namen ze de muziekinstallatie over van de Engelse band The Scorpions die toen een mooie hit hadden met Hello Josephine en nog wat andere nummers .
 
Maar de liefde deed zijn intrede en Frans werd verliefd op Lilian en zijn nog steeds een stel .
 
Op feestjes deed hij graag vrolijke voordrachten en ook vrolijke liedjes net als zijn vader Janus en zijn broer Jan , dat zat wel in de familie denk ik , net als de wielersport waar ze thuis allemaal gek van zijn en ook zelf wel behoorlijk fanatiek beoefende  .
 
In 1988 verhuisde Frans met zijn gezin naar Eindhoven voor het werk van Frans  .
 
Zijn leven lang heeft hij in de woninginrichting gewerkt van leerling stoffeerder , maar tussendoor heeft hij ook marketing gestudeerd   ,  later werd hij bedrijfsadviseur en directeur filiaalhouder van een hele grote woninginrichting  .
 
Frans werd geconfronteerd in 1995 met een vervelende ziekte genaamd M.S. wat heel veel te weeg bracht .
 
Op een gegeven moment moest hij zelfs stoppen met werken omdat het niet meer ging , telkens heel moe en bijna niet meer kunnen lopen , hij schaamde zich hiervoor en vond dit zo erg dat hij onder werktijden bijna niet buiten kwam , dat komt omdat mensen soms niets zien aan de mensen met M.S. misschien ook wel omdat de ene dag wel veel kan en de andere dag niets en ook wel om niet telkens alles uit te moeten leggen denk ik .
 
In 2005 werd het zo erg dat er werd gedacht dat hij ging overlijden , zijn vrouw Lilian en de kinderen
Wim , Judith en schoondochter Mireille waren al in het ziekenhuis voor het naderende afscheid , maar wonder boven wonder kwam Frans erdoor , maar hij moest alles maar dan ook alles weer opnieuw leren .
 
Lilian en de kinderen , familie  , buren en vrienden hebben hem altijd zo fijn opgevangen en geholpen waar maar mogelijk was super superfijn  .
 
Zijn vrouw Lilian was als vrijwilligster werkzaam bij mensen met een verstandelijke beperking dus Frans ging af en toe ook mee , het ging steeds beter dus hij wilde ook wel eens helpen , eerst zong hij liedjes en begeleide hij zichzelf op gitaar voor deze mensen wat  zo heerlijk en dankbaar is , en het ging ook wel zo goed ,  steeds meer en beter tot het moment dat ook zijn handen niet meer wilde , wat kwam door zijn M.S. en vanaf toe ging Frans met mooie orkestbanden werken wat heel goed beviel en nu steeds zo doet.
 
In het ziekenhuis vond men dat het leek of zijn muziekoptredens voor die mensen in de verzorging en ziekenhuizen het beste medicijn was voor Frans en zijn ziekte , hij leefde helemaal op , toen werd er een mooie muziekinstallatie gekocht , er stond een hele voorpagina in de krant die alleen over Frans zijn muziek en zijn ziekte schreven , toen begonnen zijn optredens wel heel veel aandacht te krijgen .
 
Zijn vrouw Lilian ging in het begin altijd mee om op te bouwen en alles klaar te zetten maar dat hoeft nu niet meer , en de groepen waarvoor hij moest zingen werden steeds groter en steeds meer aanvragen volgde en volgen gelukkig nog steeds .
 
Momenteel gaat het zo goed dat Frans zo veel hij maar kan gaat optreden voor mensen in de ziekenhuizen , verzorgingshuizen , ouderen  , rode kruis , de Zonnebloem , verenigingen en voor mensen met een verstandelijke beperking en ook op een gezellig feestje natuurlijk .
 
Het gaat nu zelfs zo goed dat niemand nu nog iets ziet of merkt van zijn ziekte , van zijn optredens krijg ik zoveel energie zegt Frans altijd en dat spat er ook van af .
 
Hij heeft een maxi single gemaakt en wordt ook regelmatig gedraaid op diverse radiostations en schrijft wel eens teksten voor anderen maar alleen als doel anderen te helpen zonder winstoogmerk .
 
Als hij gaat optreden gelden dan ook deze regels , worden zijn installatie en reiskosten betaald dan is dit al voldoende want er moet natuurlijk ook weer geen geld bij en er moet wel eens wat vervangen worden natuurlijk .
 
Zijn liedjesprogramma,s zijn verdeeld in vier groepen .
 
1e  EEN LIEDJE EN EEN PRAATJE  :  liedjes voor de oudste of mensen met dementieproblemen .
     Life gezongen oudere liedjes maar ook draaiorgel , Jordaanliedjes en heel vrolijke en herkenbare Frans Bauerliedjes en van        vele anderen, maar vooral vrolijk .
 
 2e  OUDERWETS GEZELLIG  :   liedjes voor ouderen die goed zijn ,  Frans Bauer,  Jan Smit , Koos Alberts en Jordaanliedjes  en           heel veel gezellige en vooral vrolijke liedjes  .              
      Een grapje tussendoor met allemaal life gezongen liedjes            ( ECHT EEN AANRADER  )
 
3e  FEESTEN OP ZIJN FRANS   : Moderne liedjes ook rock/roll en de jaren 65 , polonaise en grapjes .
       Een feestje met allemaal veel vrolijke life gezongen liedjes  .
 
4e  DISCO ROCK/ROLL    :   Plaatjes van Elvis , Cliff  , Shadows , Beatles . Rolling Stones en de        
     jaren 60 liedjes zoals  : Q65 , Golden Earing en Motions en bekende zelf gezongen liedjes.
 
 
De programma,s zijn altijd in overleg met U , want samen stellen wij de vrolijke muziek uurtjes op  met eventueel grapjes tussendoor . 
 
 
 
Misschien tot ziens ,
 
                              Vrolijke groeten van mij ,
 
                                                                    Frans de Meijer .